Μετά την διάγνωση, τι?

      Υποψιαζόσασταν καιρό ότι το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια. Ότι κάπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ίσως οι όποιες προσπάθειές σας να το βοηθήσετε να έπεφταν στο κενό. Η διαδικασία των εξετάσεων και των αξιολογήσεων ευχόσασταν να δώσει ένα τέλος στην αβεβαιότητά με την τελική διάγνωση. Όταν και αυτή ήρθε όμως, βρήκατε τον εαυτό σας στα ίδια μονοπάτια. Γεμάτους ερωτήσεις, απορίες. Ποιος όμως θα μπορούσε να απαντήσει?  Τι είναι όλες αυτές οι ορολογίες? ΔΑΔ, Μικτή Εξελικτική Διαταραχή, Διάσπαση Ελλειματικής Προσοχής,  Νοητική Υστέρηση, Υπερκινητικότητα κ.ο.κ. Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι τόσο καινούριο?  Τόσο άγνωστο? Τι είναι το καλύτερο να γίνει? Ποιο θα είναι το μέλλον του παιδιού και πως μπορεί η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει?
       Ταυτόχρονα μπορεί να αισθάνεστε θυμό, φόβο για τα όσα ακολουθούν, θλίψη, άγχος. Είναι σημαντικό για εσάς αλλά και την οικογένειά σας αυτά τα συναισθήματα να αντιμετωπιστούν. Να δοθεί μια διέξοδος σε όσα νιώθετε και να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης. Η ίδια η διαδικασία αναζήτησης μιας λύσης, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αρκετά καλύτερα. Πλέον αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες και δεν τους επιτρέπετε να σας καταλαμβάνουν.
      Μετά την τελική διάγνωσή μπορείτε να καλέσετε στο κέντρο μας για μια συνεδρία συμβουλευτικής όπου θα έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε όλες σας τις απορίες και τους προβληματισμούς.  Έτσι  μπορούν να απαντηθούν επιστημονικά οι απορίες σας  για την κατάσταση που αντιμετωπίζετε. Μπορείτε να εκφράσετε τις ανησυχίες σας και να ξεδιαλύνετε όλα όσα μέσα σας μπορεί αυτή την στιγμή να είναι θολά. Να ενημερωθείτε για κάποια πιθανά σχέδια δράσης και κυρίως να βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι σε αυτό το καινούριο ταξίδι της ζωής σας δεν είστε μόνοι.

Η επιστημονική υπεύθυνος
Ευαγγελία Μανδουράρη